Home > Recepten

Côte de Boeuf au Fleurie

800 gram fijne rib - 100 gram boter - 2 dl bouillon - 150 gram rundermerg - 2 dl Beaujolais (Fleurie) - 2 sjalotjes - zout, peper
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Frans
  • Bron: Culinair Kookboek

Bereiding

Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Reduceer de bouillon tot 2 eetlepels. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin snel het vlees aan alle kanten bruin. Laat het beide kanten 12 minuten sauteren. Haal het dan uit de pan geef er zout en peper over en houd het warm. Sauteer in de braadboter de sjalotjes glazig. Voeg er dan de Beaujolais bij en de ingekookte bouillon. Reduceer tot de helft en monteer met de rest van de boter. Pocheer ondertussen het merg enkele minuten in heet water. Maak de saus af met zout en peper, Schenk ze over het vlees en leg er schijven merg op.