T-bonesteaks, gegrillde |
|
De steaks worden gemarineerd in een pittige marinade. 2 T-bonesteaks (entrecote met bot), van 600 g elk marinade: 0,7 dl plantaardige olie 3 eetlepels rode wijnazijn 2 eetlepels fijngehakte ui 1 fijngehakte teen knoflook 1 theelepel mosterd 1/2 theelepel worcestersaus zout 1 theelepel witte peper Vermeng voor de marinade de olie, wijnazijn, gehakte ui en knoflook, mosterd, worcestersaus, een mespuntje zout en peper. |
|
BereidingLeg de T-bonesteaks in een ruime schaal en giet de marinade over het vlees. Laat het vlees afgedekt minstens 4 uur marineren in de koelkast.Neem ca. 20 minuten voor u wilt eten het vlees eruit, maar bewaar de marinade. Leg het vlees op ten hoogste 7 cm van de warmtebron van de grill en rooster het vlees 8-12 minuten, afhankelijk van de dikte. Besprenkel het vlees zo nu en dan met de marinade. Snijd beide T-bonesteaks in twee stukken, verdeel de 4 stukken over 4 borden en geef er een frisse salade bij. |
Home > Recepten