Home > Recepten

T-bonesteaks, gegrillde

De steaks worden gemarineerd in een pittige marinade.



2 T-bonesteaks (entrecote met bot), van 600 g elk



marinade: 0,7 dl plantaardige olie

3 eetlepels rode wijnazijn

2 eetlepels fijngehakte ui

1 fijngehakte teen knoflook

1 theelepel mosterd

1/2 theelepel worcestersaus

zout

1 theelepel witte peper



Vermeng voor de marinade de olie, wijnazijn, gehakte ui en knoflook, mosterd, worcestersaus, een mespuntje zout en peper.
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Canadees
  • Bron: Diana's Lekkerbekkenhoekje

Bereiding

Leg de T-bonesteaks in een ruime schaal en giet de marinade over het vlees. Laat het vlees afgedekt minstens 4 uur marineren in de koelkast.



Neem ca. 20 minuten voor u wilt eten het vlees eruit, maar bewaar de marinade.



Leg het vlees op ten hoogste 7 cm van de warmtebron van de grill en rooster het vlees 8-12 minuten, afhankelijk van de dikte. Besprenkel het vlees zo nu en dan met de marinade.



Snijd beide T-bonesteaks in twee stukken, verdeel de 4 stukken over 4 borden en geef er een frisse salade bij.