Home > Recepten

HON-SHU DOW-FOO GOW

1 blok tahu

» olie

» zout

» 1 teentje knoflook

» 500 g grofgemalen of gehakt rundvlees

» 2 tl sojasaus

» 2 el sherry

» peper

» 1 tl gekneusde sesamzaadjes

» 1 blikje bambu-spruitjes {of bleekselderij}

» klein zakje gedroogde Chinese paddestoelen {evt. te vervangen door 100 g champignons}

» 1 tl ve-tsin

» 1 tl suiker

» 1 tl maïzena

» enkele kleine jonge uitjes of preitjes
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Vleesvervangers; Chinees
  • Bron: daging-sapi

Bereiding

Snijd de tahu in blokjes en fruit die in olie.

Roer een papje van soja, maïzena, ve-tsin en suiker, en afzonderlijk een papje van de rest van de soja met sherry, peper, even geroosterde sesamzaadjes en een lepel water.

Fruit in olie het vlees met zout en knoflook.

Voeg er het mengsel met de sesamzaadjes bij, roer even door, voeg vervolgens de blokjes tahu toe, roer weer.

Voeg dan de bambuspruitjes toe en de {geweekte} fijngesneden paddestoelen of fijngesneden champignons.

Laat weer 2 minuten fruiten, goed roerend, voeg dan het maïzenapapje toe en roer alles nog enkele malen goed door.

Snijd de jonge uitjes of preitjes zéér fijn en strooi die rauw over het vleesmengsel.