Home > Recepten

HAUYAO CHAO GAU

375 GR. BIEFSTUK 1 EL. LICHTE SOJASAUS 2 TL. RIJSTWIJN OF DROGE SHERRY 2 TL. SUIKER 2 TL. CHINESE SESAMOLIE 2 TL. MAÏZENA 4 EL. OLIE 1 GROENE PAPRIKA, IN BLOKJES 1 RODE PAPRIKA, IN BLOKJES 3 LENTE-UIEN



VOOR DE SAUS: 2 EL. OESTERSAUS 5-6 EL. KIPPENBOUILLON 2 TL. MAÏZENA AANGELENGD MET 1 EL. WATER
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Chinees
  • Bron: master-chef

Bereiding

MARINEER DE BIEFSTUK 20 MIN. IN DE SOJASAUS, WIJN, SUIKER, SESAMOLIE EN MAIZENA. LAAT 2 EL. OLIE HEET WORDEN IN DE WOK. VOEG DE PAPRIKA EN LENTE-UIEN TOE EN ROERBAK CIRCA 2 MIN. HAAL HET UIT DE WOK EN ZET OPZIJ. DOE WEER 2 EL. OLIE IN WOK EN LAAT HEET WORDEN. ROERBAK HET VLEES BRUIN. VOEG DE GROENTEN TOE EN ROER HET DOOR ELKAAR. MENG ALLE INGREDIENTEN VAN DE SAUS EN VOEG HET BIJ HET VLEES/GROENTENMENGSEL, EVEN ROEREN TOT HET WAT DIKKER WORDT.