Home > Recepten

Ananas gevuld met rundvlees

400 g runderhaas

1 ui

1 ananas

1 schijfje gember

1/4 l bouillon

1 el olie

2 el maïsmeel

1 el azijn

1 el suiker

1 el sojasaus

zout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: winnie78

Bereiding

Snij het vlees in plakken en meng het met 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel maïsmeel, laat 10 minuten rusten. Schil de ui en snij hem in partjes. Hak de gember fijn. Halveer de ananas. Haal er het vruchtvlees uit zonder de schil te beschadigen. snij het malste deel van het vruchtvlees in driehoeken van 1 cm dikte. Pureer 1/4 van het ananasvlees, het harde gedeelte met 1/4 liter water. Filter het sap. snij het schijfje gember in reepjes. Verwarm in een braadpan 1 eetlepel olie, laat er de ui en de ananas in slinken. Voeg er het vlees bij en laat 30 seconden bakken op een hoog vuur. giet er de bouillon en het ananassap over. Laat 30 seconden sudderen. voeg er het in een beetje water opgeloste maismeel bij en roer tot de saus gebonden is. Giet de bereiding in de uitgeholde halve ananassen en dien aanstond op.