Home > Recepten

Bamisoep van Chinese kok uit Den Haag

Chinese ronde bami, 1 varkenhaasje, 2 uien, 1 a twee tjeentes knoflook, Olijfolie, een scheut sesamolie, roerbakgroenten, een potje goedkope rundvleesboilion, theelepel sambal oelek, een scheut witte wijn, Champions vers of uit blik, Ketjap manis en peper, gemalen ketoembar(koriander), een klein stukje Trassi(garnalen extrakt)
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees
  • Bron: charles@

Bereiding

Voorbereiding: Snij de uien grof in julienne voeg daarbij alle kruiden

Bereidingswijze: Verhit de olie in de wok voeg de uien toe en de kruiden, wok de uien tot dat deze glazig worden, voeg de varkenshaas inmiddels gesneden in zeer dunne reepjes en wok ze gaar, daarna een scheut wiite wijn, voeg de wokgroenten toe, en wok deze tot de groenten knapperig zijn, voeg de boillion erbij en de ronde bami, en breng het geheel tot aan de kook.

Serveertips: In een diep bord, evt. gevuld met gamba's of inktvisringen,