Home > Recepten

Rundvlees, kruidig 'Szechuan' gestoofd

1 kilo runderschenkel of riblappen

2 middelgrote uien

12 plakjes gemberwortel

10 teentjes knoflook

2-3 stukken gedroogde mandarijnschil

3 hele steranijs

2-3 eetl. plantaardige olie

2 theel. Szechuanpeper

2 theel. zwarte peperkorrels

4 eetl. rijstwijn of droge sherry

2 dl. donkere sojasaus

3 eetl. hoisinsaus

rijst
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Chinees (Szechuan)
  • Bron: chin-chin

Bereiding

Voorbereiding: Snijd het vlees in blokjes van 5 cm en doe ze in een diepe pan.

Zet het vlees net onder water.

Pel de uien, snijd ze in vieren en voeg ze met de plakjes gember aan de pan toe en vervolgens 3-4 gepelde tenen knoflook, de mandarijnschillen en steranijs.

Breng afgedekt aan de kook. Schuim het water af, temper het vuur en laat het vlees ca 2 1/2 uur, afgedekt, zachtjes koken.

Pel de overige teentjes knoflook en hak ze fijn.





Bereidingswijze: Verwarm de olie in een wok en fruit de knoflook met de gekneusde Szechuan- en zwarte peper 1 minuut op matig vuur.

Voeg de overige ingredienten toe en roerbak ongeveer 2 minuten.

Voeg dit alles aan de pan met vlees toe en breng het geheel weer aan de kook.

Schuim opnieuw af, dek de pan af en laat nog 45 minuten tot 1 uur zachtjes koken, tot het vlees volledig zacht is.

Verwijder de steranijs en mandarijnschil.





Serveertips: Serveer met witte rijst.



Tip:

mandarijnschil kun je zelf drogen door een mandarijn heel dun af te schillen en dan ca 10 minuten in de oven op ca 70 raden laten drogen.