Hao You Niu Rou |
|
250 gram ossenhaas 1 eetl maizena, met 2 eetl water aangemaakt 2 lente-uitjes 1 dun plakje verse gemberwortel 2 teentjes knoflook 4 eetl plantaardige olie 25 gr cashewnoten 1 eetl donkere sojasaus 2 eetl oestersaus 1 theel sesamolie |
|
BereidingVoorbereiding: Het vlees wassen, droogdeppen en in reepjes van circa 1/2 cm dik en 3-4 cm lang snijden.Vermengen met een derde van de aangemaakte maizena. De lente-uitjes schoonmaken en in stukjes van 2-3 cm snijden. Dikkere stukjes in de lengte halveren. De gember schillen, knoflook pellen en vervolgens beide fijn hakken. In een wok 2 eetlepels olie verhitten. Vlees al omscheppend op een hoog vuur aanbraden tot het kleurt. Daarna uit de pan nemen. Bereidingswijze: Nog eens 2 eetlepels olie in de wok schenken. Lente-uitjes, knoflook en gember op hoog vuur kort roerbakken tot het mengsel kruidig geurt. Cashewnoten toevoegen en circa 1 minuut roerbakken. Vlees, soja- en oestersaus door de inhoud van de pan mengen en samen verwarmen. De rest van het maizenapapje toevoegen en het mengsel nog even aan de kook brengen. Serveertips: Het geheel aantrekkelijk op een dienschaal schikken en er wat sesamolie overheen druppelen. Lekker met gekookte rijst. Eet smakelijk! |
Home > Recepten