Home > Recepten

Hao You Niu Rou

250 gram ossenhaas

1 eetl maizena, met 2 eetl water aangemaakt

2 lente-uitjes

1 dun plakje verse gemberwortel

2 teentjes knoflook

4 eetl plantaardige olie

25 gr cashewnoten

1 eetl donkere sojasaus

2 eetl oestersaus

1 theel sesamolie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: chin-chin

Bereiding

Voorbereiding: Het vlees wassen, droogdeppen en in reepjes van circa 1/2 cm dik en 3-4 cm lang snijden.

Vermengen met een derde van de aangemaakte maizena. De lente-uitjes schoonmaken en in stukjes van 2-3 cm snijden.

Dikkere stukjes in de lengte halveren.

De gember schillen, knoflook pellen en vervolgens beide fijn hakken.

In een wok 2 eetlepels olie verhitten.

Vlees al omscheppend op een hoog vuur aanbraden tot het kleurt.

Daarna uit de pan nemen.





Bereidingswijze: Nog eens 2 eetlepels olie in de wok schenken.

Lente-uitjes, knoflook en gember op hoog vuur kort roerbakken tot het mengsel kruidig geurt.

Cashewnoten toevoegen en circa 1 minuut roerbakken.

Vlees, soja- en oestersaus door de inhoud van de pan mengen en samen verwarmen.

De rest van het maizenapapje toevoegen en het mengsel nog even aan de kook brengen.







Serveertips: Het geheel aantrekkelijk op een dienschaal schikken en er wat sesamolie overheen druppelen.

Lekker met gekookte rijst.

Eet smakelijk!