Home > Recepten

Biefstuk Kanton

450 gr kogelbiefstuk of dikke lende

1 eetl olie

stukje verse gemberwortel (geschild en zeer fijn gehakt)

3 uien (gepeld en in dunne ringen gesneden)

1 teentje knoflook

3 dl runderbouillon van een blokje

zout

zwarte peper uit de molen

1 eetl sesamolie

Voor de marinade:

2 eetl sojasaus

maizenapasta (verhouding: 1 eetl. maizena 1 eetl. water)

1 theel. suiker

1 eetl olie

1 eetl rijstwijn of zoete sherry.
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Chinees (Kanton)
  • Bron: chin-chin

Bereiding

Voorbereiding: Vries het vlees even aan en snijd er vervolgens, tegen de draad in, flinterdunne plakjes van.

Meng de ingredienten voor de marinade, verdeel die over het vlees, schep om en laat het afgedekt minstens 30 minuten marineren.

Schil en snipper de gemberwortel heel fijn, snij het teentje knoflook in heel dunne schijfjes en pel en snij de uien in heel dunne ringen.





Bereidingswijze: Verhit 1 eetlepel olie in de wok en roerbak gember, ui en knoflook glazig.

Haal het vlees met een schuimspaan uit de marinade.

Doe het vlees bij de uien in de wok en bak al omscheppend tot het vlees niet meer roze is, ca 1 minuut.

Schenk er de overgebleven marinade en de runderbouillon bij en laat het even al roerend binden en aan de kook komen.





Serveertips: Breng het gerecht op smaak met een klein beetje zout en veel versgemalen peper en besprenkel het met de sesamolie.

Serveer er rijst bij.

Eet smakelijk!