Home > Recepten

Au Larm 1 (Rundvlees roodgekookt)

700 gr. rundvlees

1 dl. rijstwijn of sherry (of meer naar smaak)

ca 2 à 3 cm geschilde, gekneusde gemberwortel

water

1 dl. lichte sojasaus

2 theel. suiker

450 gr. Worteltjes
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Chinees
  • Bron: chin-chin

Bereiding

Eigenlijk is dit een gewoon stoofvleesgerecht, maar het kan lang van tevoren worden klaargemaakt; eigenlijk smaakt het altijd beter als het opgewarmd is en het geeft je de kans om het vet eraf te halen als het afgekoeld is.





Voorbereiding: Snij het vlees in blokjes van ruim 1 centimeter.

Snij er het overtollige vet af, maar laat de vetdraadjes die door het vlees lopen zitten.

Zij geven het vlees en de saus extra smaak en volheid.

Doe het vlees in een pan met genoeg water om het te bedekken.

Voeg de wijn of sherry toe en de gemberwortel.

Breng het aan de kook en laat het ca 1 uur, met een goed sluitend deksel erop, sudderen.





Bereidingswijze: Doe er de sojasaus en de suiker bij en laat het nog ca 30 minuten ofzo verder sudderen.

Snij de worteltjes in stukjes van ongeveer dezelfde grootte als het vlees, doe ze bij het vlees met wat zout en kook het nog eens 30 minuten voor het serveren.

De worteltjes absorberen een beetje van het vet en geven het gerecht contrast, zowel in kleur als in structuur.







Serveertips: Dezelfde manier van koken kun je gebruiken voor varkens- of lamsvlees, die beiden wel een kortere kooktijd nodig hebben.

Eet smakelijk!