Home > Recepten

Gehaktballen Chinees-Indisch met satésaus

1 pond mager rundergehakt of kipgehakt, paneermeel, 1 zakje nasikruiden, zout en peper, 1 ei.



VOOR DE SATESAUS: 4 eetl. pindakaas, water, wat suiker, 2 eetl. ketjap benteng manis, 2 eetl. ketjap asin, 2 theel. sambal oeloek, 3 teentjes knoflook, 2 theel. gemberpoeder.
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes; Chinees; Indisch
  • Bron: marianneoud

Bereiding

Wel even 10 min. de nasikruiden wellen. Meng gehakt, nasikruiden, peper en zout, ei en paneermeel door elkaar. En goed kneden. Maak kleine balletjes en braad ze in boter of olie. VOOR DE SAUS: Het water met de pindakaas in een pan doen en heel zachtjes mengen. Doe alle ingredienten er bij. Je proeft zelf of het zo naar je zin is of dat je het zoeter of heter wilt hebben. Giet dit over de warme balletjes gehakt.

Serveertips: Heerlijk bij een Chinees/Indisch buffet

Dit recept is zelfbedacht