Home > Recepten

Biefstuk, Chinese

400 gr.biefstuk aan een stuk 1 spaanse peper 1ui sojasaus pale medium dry sherry azijn suiker maizena ketchup olie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Chinees
  • Bron: wousitaje

Bereiding

Snijd het vlees in 6 plakken.Sla de plakken plat.Meng 1 eetlepel maizena met 2 eetlepels sojasaus,1 eetlepel water en 1 eetlepel sherry.Meng dit door het vlees en laat 1 uur staan.Snijd de ui in stukjes.Verwijder de zaadjes van de spaanse peper en snijd de peper diagonaal in ringen.Maak een sausje van 1 eetlepel suiker,1 eetlepel azijn,1 1/2 eetlepel ketchup,2 eetlepels sojasaus,3 eetlepels water en de spaanse peper.



Bereidingswijze: Verhit op hoog vuur de wok,verhit hierin vervolgens 2 eetlepels olie.Bak het vlees tot het aan beide kanten bruin is.Schep het vlees uit de wok en laat uitlekken.Verhit de wok op hoog vuur opnieuw ,verhit nog 2 eetlepels olie.Roerbak de ui tot het geurt.Voeg de saus toe en breng aan de kook.Doe het vlees erbij,vermeng alles goed en serveer.