Home > Recepten

Haoyu Niurou

400 gr. rosbief,magere runderlende of bieflappen,in dunne reepjes van 5 cm. lang. 1 eetl lichte sojasaus,2 tl. suiker,1,5 eetl. maizena,1,5 eetl. plantaardige olie,2tl.sesamolie, 120 gr. verse spinazie,3 bosuitjes in stukken van 4 cm.,120 gr. namekos in plakjes gesneden(dit zijn chineese paddestoelen die je in de Toko,vers of in blik kunt vinden.Heb je ze niet,gebruik dan kleine champignons) 1,5 eetl. oestersaus,175 ml.kippenfond.
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Chinees
  • Bron: sandramaat

Bereiding

Voorbereiding: Groente en vlees snijden(zie boven). Het vlees in een kom doen.De sojasaus,suiker en 1 eetl. maizena toevoegen.Het vlees goed door de marinade mengen en ca. 15 min. laten rusten.

Bereidingswijze: De plantaardige olie in een wok verhitten,tot de olie zeer heet is.De sesamolie toevoegen.Vlees en marinade in de wok doen en op hoog vuur 2 min. roerbakken.Uitjes en namekos toevoegen en ca. 1 min. roerbakken.Spinazie en 1 eetl. oestersaus toevoegen en roerbakken tot de spinazie goed warm is.De rest van de maizena door de kippenfond roeren en in de wok gieten.Aan de kook brengen en 1,5 min.onder voortdurend roeren laten koken tot de saus indikt.De rest van de oestersaus er over sprenkelen en direct serveren!

Serveertips: Lekker met rijst.EET SMAKELIJK!!