Home > Recepten

Varkenskotelet met sinaasappel

8 varkenskoteletten à 90 g

zout en peper naar wens

240 gr. fijngesneden ui

4 eetl. tomatenpuree, vermengd met 2,5 dl. water

4 theel. geraspte citroenschil

4 kleine sinaasappels in schijfjes gesneden

1 theel. majoraan

peterselie voor garneren.
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Aantal Porties: 4
  • Bereidingstijd: 20-30 minuten
  • Bron: Jolanda Stoelwinder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden (gasovenstand 6).

Kruid de koteletten, grilleer op een rooster gedurende 4-5 min. tot beide zijden bruin zijn.

Leg de koteletten in een ovenschotel. Voeg uien, tomatenpuree, water en citroenrasp toe; leg de sinaasappelschijfjes bovenop, bestrooi met majoraan en zet de schotel gedurende 20-30 min. in de oven totdat het vlees gaar is.

Serveer zeer warm, gagarneerd met peterselie.