Home > Wereld Keukens

Wereld Keukens

De wereldkeuken is een schatkist vol recepten voor de avontuurlijke en nieuwsgierige kok

De pure smaken van de Japanse en Italiaanse keuken tot de complexe kruidenmengsels in de Aziatische keuken en alles daartussenin zijn eindeloze variaties voor de smaakpupillen.

Verschillende wereldkeukens

  • Superverse ingrediënten, met zorg klaargemaakt en met oog voor detail en schoonheid gepresenteerd, dat zijn de kenmerken van de Japanse keuken. Sojasaus en wasabi bepalen de smaak van veel gerechten, die zijn samengesteld uit vis, rijst, groeten, zeewier, vlees en kip. Ogenschijnlijke eenvoud, gecombineerd met Japans raffinement.

  • De echte eenvoud is te vinden in de Italiaanse keuken. Met zongerijpte tomaten, verse pasta en zelfgemaakte pesto en heel veel kruiden kom je al een heel eind. Liefst op traditionele wijze, maar er zijn zoveel authentieke manieren om een een goede tomatensaus te maken en allemaal overgedragen van moeders op dochters, zoals de Italianen claimen, dat het nooit mis kan gaan.

Voor de alchimisten onder ons is de Oosterse en Aziatische keuken een ware uitdaging. Met een mengsel van kruiden en specerijen worden smaaksensaties gecreëerd, varierend van tongstrelend en mild tot ware hitte-explosies in de mond. In de Indiase keuken zijn de geuren en kleuren van India te proeven in de subtiele smaken en aroma’s, zoals in de bekende curries, die aan een grote variatie en combinatie van kruiden en specerijen hun specifieke Indiase smaak danken.

  • De Indiase keuken is een paradijs voor iedereen die minder vlees wil eten. In de van oorsprong vegetarische keuken worden granen, groenten, bonen en kruiden verwerkt tot uitgebalanceerde maaltijden, waarin het ontbreken van de eiwitten van vlees en vis niet worden gemist.

  • Wokken, stomen, grillen en alles vers. Dat is de Thaise keuken. Op smaak gebracht met kokosmelk, verse kruiden als koriander, citroen en pepertjes. Mild of pittig, dat ligt aan de pepertjes.

  • Indisch, Indonesisch eten, daar denken wij, gezien de historische banden tussen Indonesië en Nederland, wel wat van te weten. Nasi rames (eigenlijk Chinees) , bami, saté, sambal, spekkoek. Rijst is onbetwist het hoofdbestanddeel, maar voor de rest is de verscheidenheid in de gerechten oneindig. Veel gerechten worden gesmoord, gesudderd. In Nederland zijn uitstekende toko’s waar alles te koop is voor een echt Indonesisch diner.

  • De Chinese keuken zoals zij die kennen vindt zijn oorsprong in de Kantonese keuken. Roergebakken groenten en vlees worden op smaak gebracht met gember en soja. Of gestoomd, zoals Dim Sum. Een chique gerecht als Pekingeend is afkomstig uit de Beijing keuken, de keizerlijke Chinese keuken.

De wereldkeuken is een bron van kennis, multicultureel, traditioneel én vernieuwend.

>