Home > Recepten

Doughnuts 1

450 gr bakkersbloem

1 tl zout

50 gr fijne witte suiker

6 gr instant gist (zakje)

2 dl melk

1 ei losgeroerd

25 gr gesmolten boter

zonnebloemolie om te frituren

fijne witte suiker om te bestuiven

frambozenjam als vulling
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 18

Bereiding

Doe de bloem met het zout en de suiker in een kom. Voeg de gist toe en klop er de melk, het ei en de boter door. Kneed 10 minuten tot u een zacht, glad deeg hebt. Laag het deeg afgedekt in de kom circa 2 uur rijzen tot het dubbele volume.

Sla het deeg in en rol het ui tot een lap van 1/2 cm dik. Steek gladde rondjes uit van 18 cm doorsnee. Steek desgewenst uit het midden van elke doughnut een rondje. Leg ze op een ingevette bakplaat er laat ze afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.

Verhit de olie tot 180°C (tot een stukje brood in 1 minuut bruin bakt in de olie). Frituur de doughnuts 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen. Doe ze in een plastic zakje en wentel ze zo door de suiker.

Vulling:

Snijd de afgekoelde doughnuts aan de zijkanten gedeeltelijk open en spuit er wat frambozenjam in.