Home > Recepten

Pangsit 2

8 pangsitvellen

100 gr garnalen

200 gr varkensgehakt

2 teentjes knoflook

1 1/2 eetlepel fijngesneden prei

1 1/2 eetlepel fijngesneden selderij

1 ei

zout, peper, ve-tsin

water

bloem

olie
  • Omschrijving recept: Bijgerechten; Borrelhapjes; Dimsum; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermaal de garnalen en meng deze met het vlees, de gehakte knoflook en de groenten goed door elkaar.

Klop het ei en roer dit door de massa.

Breng het op smaak met peper, zout en ve-tsin.

Maak kleine balletjes van het mengsel en leg op elk pangsitvel een balletje.

Vanuit een hoek van het vel rolt u het balletje tot net over de helft van het vel.

Dan vouwt u de buitenste hoeken naast het balletje naar achteren.

Verhit dan de olie goed en bak de pangsit daarin mooi goudbruin.

Notities

Over de pangsit kunt u nog een gembersaus gieten.