Home > Recepten

Pangsit 3

16 pangsitvellen

250 gr kalfsgehakt

1 ei

paneermeel

peper, zout

selderijpoeder

8 champignons

een scheutje ketjap

1 dunne prei

100 gr gepelde garnalen

4 eetlepels tomatenketchup

1 theelepel gemberpoeder

wat citroensap
  • Omschrijving recept: Bijgerechten; Borrelhapjes; Dimsum; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak het gehakt aan met peper, zout, ketjap, selderij, ei en paneermeel.

Snijd de prei in dunne ringetjes.

Vorm van het gehakt 16 balletjes.

Verdeel de prei over de pangsitvelletjes, leg er een gehaktballetje en wat garnalen op, druk de randen goed aan en bind ze met een sliertje (van groen preiblad) geblancheerde prei dicht.

Leg de pakketjes in gedeelten in de stoompan en stoom de pasteitjes in ± 20 minuten gaar.

Roer een sausje van de ketjap, het gemberpoeder en het citroensap en serveer de pasteitjes warm met het sausje.