Home > Recepten

Bouillon met Chinese paddestoelen en doperwten

12 Chinese paddestoelen naar keuze, 30 minuten in warm water geweekt en uitgelekt

100 gr magere ham in dunne reepjes

1 1/4 liter krachtige runder- of wildbouillon

1 eetlepel lichte sojasaus

1 theelepel worscestershiresauce

200 gr doperwten, ongekookt, evt. diepvries

zout, witte peper uit de molen
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd dunne reepjes van de uitgelekte paddestoelen en doe de onderste harde stukjes van de stelen weg.

Doe alle ingredienten in een hoge diepe kom of schaal en plaats deze in de magnetron.

Controleer na 5 minuten op de hoogste stand even of de doperwten en de paddestoelen gaar genoeg zijn. Is dit het geval, schakel dan de magnetron uit en laat de kom 3 minuten afgedekt staan.

Vindt u de paddestoelen en doperwten dan nog te hard, kook ze dan nog 1-2 minuten op de middelste stand.