Home > Recepten

Kippensoep, Chinees 4

200 gr kip

1 1/2 liter bouillon

50 gr mihoen

1 prei

1 witte ui

1/2 theelepel zout

1 theelepel soja

snufje ve-tsin

1 ei

selderij
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de kip in 2 liter water en bewaar, na verwijdering van de kip, de bouillon.

Voeg, als u de bouillon niet krachtig genoeg vindt, een bouillonblokje toe.

Week de mihoen en wat water na deze eerst in kleine stukjes te hebben gebroken.

Snijd de kip, ui en prei fijn.

Breng de bouillon aan de kook en voeg er de fijngesneden ingredienten aan toe.

Laat de soep ± 10 minuten zachtjes stoven.

Voeg de mihoen, zout, soja en ve-tsin toe.

Klop het ei, bak een omelet en snijd die in zeer dunne reepjes.

Dien de kippensoep op met sliertjes ei en fijngeknipte selderij.