Home > Recepten

Kippensoep met asperges

500 gr kip, bijvoorbeeld borst met been

1 ui, gepeld en in grove stukken gehakt

1 wortel, geschrapt en in dunne plakjes gesneden

1 stengel bleekselderij in stukjes

4 zwarte peperkorrels

1 klein stukje gemberwortel, geschild

1 liter water

zout, witte peper uit de molen

300 gr verse groene asperges, schoongemaakt en in schuine stukjes gesneden



Voor de garnering:

gehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het kippenvlees van de botten en snijd er mooie dunne repen van.

Doe het water met de kippenbotjes, de ui, wortel, selderij, gemberwortel en peperkorrels in een soeppan, breng het aan de kook en laat het op heel laag vuur tenminste 30 minuten trekken.

Schenk de bouillon, als deze op smaak is, door een doek in een schone pan.

Voeg de stukjes kip en asperges toe en breng de soep op smaak met zout en versgemalen witte peper.

Laat de soep afgedekt met een deksel nog 10-15 minuten trekken tot de stukjes kip en asperges gaar zijn.

Serveer de soep in verwarmde kommen, bestrooid met peterselie.

Notities

Tip:

Als u geen verse asperges kunt krijgen, kunt u asperges uit blik of pot gebruiken. Voeg ze echter pas aan de soep toe als de kip al gaar is; anders worden ze te zacht.