Home > Recepten

Tomatensoep met ei, Kantonees

400 gr tomaten, uit blik, met sap

1 eetlepel lichte sojasaus

1/2 liter kippenbouillon zonder vet

2 losgeklopte eieren

2 lente-uitjes, schoongemaakt en in dunne ringen gesneden

zout, mespunt cayennepeper
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf de tomaten door een zeef, zodat de pitten en harde kernen niet in de soep komen.

Doe de gezeefde tomaten, de bouillon en de ketjap in de wok en voeg de helft van de uitjes toe.

Breng aan de kook en laat 2-3 minuten op laag vuur pruttelen.

Schenk met een heel klein straaltje de losgeklopte eieren in de soep en roer tijdens het gieten stevig met een houten lepel.

Breng op smaak met wat zout en cayennepeper.

Schep de soep in verwarmde kommen of borden, bestrooi met de resterende uitjes en dien direct op.