Home > Recepten

Miesoep 1

400 gr dunne mie (bij voorkeur nestjes)

1 liter kippen- of runderbouillon

100 gr gekookte kip of rundvlees in dunne reepjes

100 gr gele bladeren van de Chinese kool in reepjes

2 lente-uitjes in ringen
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees
  • Aantal Porties: 4
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de mie zoals op de verpakking staat aangegeven, maar laat ze in geen geval te zacht worden. laat ze in een vergiet uitlekken en laat er koud water over lopen om plakken tegen te gaan.

Breng intussen de bouillon met de stukjes vlees en de zeer fijn gesneden Chinese kool aan de kook.

Doe de mie in de soep, laat haar door en door heet worden en schep de soep direct in verwarmde borden of kommen.

Dien op, bestrooid met lente-ui.

Notities

Alleen dunne mie van zeer goede kwaliteit is voor dit gerecht geschikt.