Acht-schattensoep |
|
30 gr gedroogde Chinese paddestoelen 1 pot gevogeltefond 100 gr kipfilet 100 gr varkensschnitzel 100 gr Noorse garnalen 100 gr bamboescheuten (blik) 100 gr spinazieblaadjes 100 gr tahoe 1 eetlepel lichte sojasaus 2 eieren (2 theelepels aardappelzetmeel of maïzena) peper, zout bosuigroen kroepoek |
|
BereidingMaak de paddestoelen schoon en week ze.Vul de pot gevogeltefond aan tot 1 liter en breng dit aan de kook. Voeg de in dunne repen gesneden kipfilet, de in dunne repen gesneden varkensschnitzel en de garnalen toe en breng dit al roerend weer aan de kook. Voeg dan de in reepjes gesneden bamboescheuten, de spinazieblaadjes, de in blokjes gesneden tahoe en de sojasaus toe. Klop de eieren los en roer ze bij de soep. Bind de soep eventueel ietsje bij met het losgeroerd aardappelzetmeel of de maïzena. Roer een flinke draai peper, wat zout en gesnipperd bosuigroen door de soep en serveer met kroepoek. |
Home > Recepten