Home > Recepten

Foo yong hai dindat

4 eieren

1/2 blikje maïs

4 eetlepels doperwten

2 preien

3 eetlepels olie

4 eetlepels tempé

2 eetlepels sojasaus

1/2 dl bouillon

1 eetlepel bindmiddel

zout en peper
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de preien in lange smalle repen en de tempé in kleine blokjes.

Verhit de olie in een wadjan en laat hierin de prei en tempé een paar minuten fruiten.

Voeg dan de maïs, doperwten bouillon en sojasaus toe.

Laat dit warm worden, maar pas op dat het niet aan de kook komt.

Tegen koken aan is warm genoeg.

Laat dit smoren tot de doperwten en de maïs gaar is geworden.

Roer dan het bindmiddel door een klein beetje water en voeg dit aan de saus toe.

Maak van de eieren met wat peper en zout een omelet en snijd de omelet in smalle reepjes en roer de saus en omeletreepjes voorzichtig door elkaar.

Serveer het met witte rijst.

Notities

Eventueel kunt u wat groente als reepjes wortel, stukjes paprika en witte kool bakken en door de rijst roeren.