Home > Recepten

Babi panggang 04

500 gr varkensfricadeau

3 teentjes knoflook

2 rode uien of 1/4 groene ui

zout, peper

2 eetlepels ketjap

1 eetlepel olie

citroensap
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de varkensfricandeau in dunne lapjes.

Snijd op een houten snijplank de rode of gewone ui en de 3 teentjes knoflook heel fijn en wrijf ze fijn.

Vermeng in een kom de kruiden met de olie en het citroensap.

Wrijf de lapjes vlees in met zout en peper en haal ze door de marinade.

Laat het vlees minstens 2 uur in de kom staan.

Rooster dan de stukken vlees op een houtskoolvuurtje onder voortdurend keren, tot ze gaar zijn.



U kunt de lapjes vlees ook in de marinade gaar koken, eventueel wat water toevoegen, maar het vocht moet wel helemaal verdampen.

Daarna kunt u de lapjes alsnog even roosteren of ze in een vuurvaste schotel in de hete oven zetten, zodat ze snel een bruine korst krijgen en daardoor ook enigszins een geroosterde smaak krijgen.

Het gebruik van een beetje vijfkruidenpoeder kan daarbij goede diensten bewijzen. Voeg dit aan de marinade toe.