Babi panggang 06 |
|
500 gr hamlappen 2 theelepels djahé 1 theelepel uienpoeder 1 1/2 theelepel knoflookpoeder 3 eetlepels ketjap benteng manis 1 mespunt ve-tsin citroensap zout, peper 4 eetlepels zonnebloemolie 1 gesnipperde ui 1/2 kop bouillon 2 eetlepels suiker 1 dl droge sherry 1/2 blikje tomatenpuree 1/2 theelepel ve-tsin |
|
BereidingVlees:Snijd het vlees in blokjes en wrijf ze in met een kruidenmengsel, bestaande uit 2 theelepels djahé, 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 3 eetlepels ketjap, een mespuntje ve-tsin, een paar druppels citroensap en wat zout en peper. Bak het vlees in 3 eetlepels zonnebloemolie zachtjes bruin en gaar. Voeg zonodig wat water toe om aanbakken te voorkomen. Saus: Fruit de ui met 1/2 theelepel knoflookpoeder in 1 eetlepel zonnebloemolie. Maak een mengsel van 1/2 kopje bouillon, 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel droge sherry, 1/2 blikje tomatenpuree en ½ theelepel ve-tsin. Doe dit bij de ui in de pan en laat 5 minuten pruttelen (goed roeren). Schenk de saus over het vlees. |
Home > Recepten