Home > Recepten

Babi panggang 06

500 gr hamlappen

2 theelepels djahé

1 theelepel uienpoeder

1 1/2 theelepel knoflookpoeder

3 eetlepels ketjap benteng manis

1 mespunt ve-tsin

citroensap

zout, peper

4 eetlepels zonnebloemolie

1 gesnipperde ui

1/2 kop bouillon

2 eetlepels suiker

1 dl droge sherry

1/2 blikje tomatenpuree

1/2 theelepel ve-tsin
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vlees:

Snijd het vlees in blokjes en wrijf ze in met een kruidenmengsel, bestaande uit 2 theelepels djahé, 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 3 eetlepels ketjap, een mespuntje ve-tsin, een paar druppels citroensap en wat zout en peper.

Bak het vlees in 3 eetlepels zonnebloemolie zachtjes bruin en gaar.

Voeg zonodig wat water toe om aanbakken te voorkomen.



Saus:

Fruit de ui met 1/2 theelepel knoflookpoeder in 1 eetlepel zonnebloemolie.

Maak een mengsel van 1/2 kopje bouillon, 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel droge sherry, 1/2 blikje tomatenpuree en ½ theelepel ve-tsin.

Doe dit bij de ui in de pan en laat 5 minuten pruttelen (goed roeren). Schenk de saus over het vlees.