Home > Recepten

Ku lu yuk 05

1 ei

500 gr niet te vet varkensvlees

bloem

zout

olie

voor de saus:

water

1 eetlepel suiker

1 mespunt uienpoeder

1 mespunt knoflookpoeder

1 pot atjar tjampoer

1 eetlepel ketjap benteng manis

2 eetlepels tomatenpuree

1 klein blikje ananas

2 theelepels djahé

aardappelmeel

zout

wat gesneden stemgember
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop het ei en wentel de gezouten stukjes vlees erdoor.

Paneer ze daarna met bloem en bak ze in olie bruin.



Saus:

Breng 1 dl water aan de kook en doe hier de suiker in.

Voeg de uienpoeder, knoflookpoeder, atjar tjampoer, ketjap, tomatenpuree, ananas en djahé toe.

Bind de saus met wat aardappelmeel en stoof haar gaar.

Voeg dan het bruingebakken vlees toe.

Serveer het gerecht met witte rijst of mie.