Home > Recepten

Ku lu yuk 06

frituurolie

100 gr bloem

maïzena

1 ei

een flinke mespunt zout

1 1/2 dl koude kippenbouillon

500 gr dikke hamlappen

frituurolie

4 eetlepels suiker

2 eetlepels sojasaus

4 eetlepels rode wijnazijn

1 kleine winterwortel

1 rood pepertje

1 eetlepel olie

1 flinke teen knoflook

1 dl kippenbouillon
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de frituurolie tot 175°C.

Klop voor het deegjasje van de bloem, 2 eetlepels maïzena, het ei, wat zout en de (in gedeelten toegevoegde) bouillon een glad beslag.

Snijd het vlees in blokken van 2 1/2 cm, schep die door het beslag, neem ze met een schuimspaan uit het beslag en frituur ze per 5-6 stuks in de hete olie goudbruin.

Laat ze op keukenpapier uitlekken en houd ze in een ruime schaal in een oven van 150°C warm.

Roer voor het sausje de suiker, 1 eetlepel maïzena, de sojasaus en azijn met elkaar glad.

Schil de wortel en snijd hem in dunne reepjes.

Halveer het pepertje, verwijder het zaad en snipper het (let op uw ogen).

Fruit de knoflook uit de pers in de olie, bak de wortel- en peperreepjes even mee, voeg de bouillon toe en laat 5 minuten zachtjes koken.

Bind met het zoetzure sausje.

Schenk de saus over de vleesblokjes en serveer ze direct.

Notities

Lekker met mihoen en broccoli.