Ku lu 'yuk' van kabeljauw met ananas |
|
1 miniblikje worteltjes 1 blikje ananasstukjes 1 groene peper 1.5 lepel maïzena 5 lepels azijn 2 lepels sojasaus 75 g lichtbruine basterdsuiker 3 lepels ananasnat 100 g meel zout 2 dl koude witte wijn 500 g kabeljauwfilet in blokjes citroensap zout peper frituurolie |
|
BereidingVermeng de inhoud van een miniblikje worteltjes in plakjes met de inhoud van een blikje ananasstukjes (vang het nat op) en 1 (in ringen gesneden) groene peper.Maak een sausje van 1 1/2 eetlepel maïzena, 5 eetlepels azijn, 2 eetlepels sojasaus, 75 gr lichtbruine basterdsuiker en 3 eetlepels ananasnat. Maak beslag van 100 gr bakmeel, wat zout en 2 dl koude witte wijn. Dep 500 gr blokjes kabeljauwfilet droog, schep ze om met citroensap, zout en peper en frituur ze. Breng het sausje met het ananasmengsel aan de kook en schenk het erover. |
Home > Recepten