Home > Recepten

Ku lu 'yuk' van kabeljauw met ananas

1 miniblikje worteltjes

1 blikje ananasstukjes

1 groene peper

1.5 lepel maïzena

5 lepels azijn

2 lepels sojasaus

75 g lichtbruine basterdsuiker

3 lepels ananasnat

100 g meel

zout

2 dl koude witte wijn

500 g kabeljauwfilet in blokjes

citroensap

zout

peper

frituurolie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Chinees; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de inhoud van een miniblikje worteltjes in plakjes met de inhoud van een blikje ananasstukjes (vang het nat op) en 1 (in ringen gesneden) groene peper.

Maak een sausje van 1 1/2 eetlepel maïzena, 5 eetlepels azijn, 2 eetlepels sojasaus, 75 gr lichtbruine basterdsuiker en 3 eetlepels ananasnat. Maak beslag van 100 gr bakmeel, wat zout en 2 dl koude witte wijn.

Dep 500 gr blokjes kabeljauwfilet droog, schep ze om met citroensap, zout en peper en frituur ze.

Breng het sausje met het ananasmengsel aan de kook en schenk het erover.