Home > Recepten

Varkenshaasje met walnoten

150 gr gepelde walnoten

4 eetlepels plantaardige olie

250 gr varkenshaas in kleine blokjes gesneden

1 worteltje, geschrapt en in plakjes gesneden

2 lente-uitjes, in ringen gesneden



Voor de kruiden:

1 1/2 eetlepel lichte sojasaus

1 theelepel sesampasta

1 theelepel sesamolie

mespunt zout

mespunt cayennepeper

1 eetlepel water

1 eetlepel maïzena

mespunt ve-tsin



Voor de saus:

1 dl kippenbouillon

1 eetlepel maïzena

1 eetlepel slagroom of koffieroom (naar keuze)
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Oosters
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Dompel de verse walnoten even in kokend water en verwijder de velletjes.

Laat gedroogde noten enkele minuten in kokend water staan en pel ze dan.

Laat ze op keukenpapier goed uitlekken.

Verhit de 4 eetlepels olie in de wok, voeg de noten toe en laat ze alleen even licht kleuren.

Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze weer op papier om af te koelen en uit te lekken.

Neem 2 eetlepels olie uit de pan en gebruik ze later.

Vermeng de kruiden grondig, wentel de stukjes vlees erin en laat het afgedekt 15-20 minuten intrekken.

Laat de olie in de wok heet worden, doe er de plakjes wortel en lente-ui in en laat ze op laag vuur 2-3 minuten stoven.

Neem ze uit de pan en zet ze even op een schaaltje opzij.

Veeg de wok met papier uit.

Vermeng voor de saus de bouillon met de maïzena en de room.

Doe de resterende walnootolie in de wok, laat die goed heet worden en bak al omscheppend de stukjes vlees in 3-4 minuten gaar.

Schenk de saus erover en laat het al roerend even binden.

Doe de groenten in de pan terug en warm ze mee.

Strooi er pas vlak voor het opdienen de walnoten over, anders worden ze zacht.