Varkensvlees met broccoli, roerbak- |
|
500 gr mager varkensvlees 1 theelepel zout 3 theelepels maïzena 1 fijngehakt schijfje gember 350 gr broccoli 4 eetlepels olie 1 gehakte ui 4 eetlepels kippenbouillon 2 theelepels suiker 1,75 eetlepel sojasaus 2 eetlepels sherry 1/2 verpulverd blokje kippenbouillon peper |
|
BereidingSnijd het vlees in zeer dunne schijfjes en wrijf die in met een mengsel van zout, maïzena en gember.Snijd de broccoli in kleine roosjes. Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan. Voeg het vlees en de ui toe, roerbak 3 minuten, haal het uit de pan en houd het warm. Doe de rest van de olie in de pan en roerbak de broccoli 3 minuten. Besprenkel met kippenbouillon en suiker en roerbak 1/2 minuut. Doe het deksel op de pan en laat 2 minuten sudderen. Voeg dan het vlees en de uien toe. Doe er de sojasaus, de sherry, het bouillontablet en peper bij. Roerbak nog 1 minuut en dien op. |
Home > Recepten