Home > Recepten

Varkensvlees met broccoli, roerbak-

500 gr mager varkensvlees

1 theelepel zout

3 theelepels maïzena

1 fijngehakt schijfje gember

350 gr broccoli

4 eetlepels olie

1 gehakte ui

4 eetlepels kippenbouillon

2 theelepels suiker

1,75 eetlepel sojasaus

2 eetlepels sherry

1/2 verpulverd blokje kippenbouillon

peper
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in zeer dunne schijfjes en wrijf die in met een mengsel van zout, maïzena en gember.

Snijd de broccoli in kleine roosjes.

Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan.

Voeg het vlees en de ui toe, roerbak 3 minuten, haal het uit de pan en houd het warm.

Doe de rest van de olie in de pan en roerbak de broccoli 3 minuten.

Besprenkel met kippenbouillon en suiker en roerbak 1/2 minuut.

Doe het deksel op de pan en laat 2 minuten sudderen.

Voeg dan het vlees en de uien toe.

Doe er de sojasaus, de sherry, het bouillontablet en peper bij.

Roerbak nog 1 minuut en dien op.