Home > Recepten

Varkensvlees, zoetzuur 1

750 gr varkensvlees

1/2 theelepel zout

1 eetlepel sojasaus

1/2 ei

1 eetlepel maïzena

4 eetlepels water

1 ui

1 groene of rode paprika



Voor de saus:

2 1/2 eetlepel suiker

2 eetlepels azijn

1 1/2 eetlepel maïzena

1 1/2 eetlepel sojasaus

1 eetlepel sherry

1 1/2 eetlepel tomatenpuree

4 eetlepels water

1 eetlepel sinaasappelsap

Frituurolie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in dobbelsteentjes.

Smeer die in met zout, voeg de sojasaus toe en laat 1 uur marineren.

Meng het ei, de maïzena en het water tot een beslag en haal de stukjes varkensvlees erdoor.

Hak de ui fijn en snijd de peper in reepjes.

Vermeng de ingredienten voor de saus in een kom.

Frituur het varkensvlees 3 1/2 minuut in hete olie.

Laat het uitlekken en houd het warm in een hete oven.

Verwarm 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak hierin op een hoog vuur de ui 1 minuut.

Voeg de paprika toe en roerbak 1 minuut.

Zet het vuur lager en giet het sausmengsel erbij.

Roer tot de saus indikt.

Voeg het varkensvlees toe en draai de stukjes voorzichtig 1/2 minuut door de saus.

Dien onmiddellijk op.