Home > Recepten

Scherp varkensvlees met hoisinsaus

500 gr mager varkensvlees, bijvoorbeeld fricadeau

2 eetlepels olie

1 knoflookteen uit de knijper

2 rode pepertjes, schoongemaakt, van zaad ontdaan en gehakt

2 groene paprika's, schoongemaakt, van zaad ontdaan en in reepjes gesneden

1 eetlepel witte wijnazijn

2 eetlepels kippenbouillon of water

3 eetlepels hoisinsaus

zwarte peper uit de molen

1 dessertlepel maïzena, opgelost in een heel klein beetje bouillon of water
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Sausjes; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd van het vlees smalle reepjes.

Verhit de olie in de wok en doe er eerst de knoflook in. Voeg, als deze glazig gebakken is, direct het vlees en de reepjes paprika toe. Bak het tot het licht van kleur is geworden, maar niet langer dan 1 1/2 minuut.

Doe er de gehakte rode pepertjes, de wijnazijn, bouillon of water en de hoisinsaus bij. Laat aan de kook komen en maal er rijkelijk peper over.

Proef of zout nodig is.

Bind de saus met de aangemaakte maïzena en serveer het gerecht direct.

Notities

Variatie: Vervang de groene paprika door bamboescheuten of peultjes.

Tip:

Hoisinsaus is wat zoetig van smaak, extra suiker is dan ook niet nodig, maar houdt u van zoet, doe dan 1 eetlepel gembernat bij de saus of gebruik zoete ketjap in plaats van sojasaus.