Home > Recepten

Varkensvlees met ananas

500 gr varkensfilet, in blokjes van 2 X 2 cm gesneden

2 eetlepels lichte sojasaus

1 blik stukjes ananas, uitgelekt en het sap opgevangen



Voor de saus:

2 eetlepels tomatenpuree

2 eetlepels lichte sojasaus

2 eetlepels plantaardige olie

nat van de ananas

witte peper uit de molen

1 flinke eetlepel maïzena



Om te bakken:

1 eetlepel olie

1 knoflookteen uit de knijper

1 cm gemberwortel, schoongemaakt en gehakt



Voor de garnering:

een paar takjes verse koriander
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de stukjes varkensvlees in een schaal en giet er 2 eetlepels lichte sojasaus over. dek af en laat het minstens 15 minuten intrekken.

Vermeng intussen grondig alle ingredienten voor de saus, zodat er geen klontjes achterblijven.

Verhit in de wok 1 eetlepel olie en bak de knoflook en de gember hierin glazig.

Giet de saus in de wok, breng die al roerend aan de kook en laat binden.

Doe de stukjes ananas en het vlees met de aanhangende marinade in de pan, Draai het vuur laag en laat 15 minuten stoven.

Notities

Smaakt heerlijk bij mie en gekookte zilvervliesrijst.