Home > Recepten

Noedels met hartig varkensvlees

500 gr Chinese noedels

2 eetlepels sesamolie

750 gr mager varkensgehakt

4 eetlepels geraspte verse gember

2 grote gehakte teentjes knoflook

2-4 theelepels hete chilisaus met knoflook

4 theelepels sojasaus

4 eetlepels sherry

3 eetlepels hoisinsaus

4 dl kippenbouillon

4 gehakte lente-uitjes
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing en houd ze warm.

Verhit de sesamolie in een wok en bruin het vlees.

Vermeng het met de gember en knoflook en sauteer 30 seconden.

Zet het vuur laag en voeg de chilisaus, sojasaus, sherry en hoisinsaus toe; meng goed door elkaar.

Voeg de bouillon toe, zet het vuur hoog en laat inkoken.

Haal de pan van het vuur, voeg de uien toe en meng met de noedels.

Laat nog 3 minuten met een deksel op de pan rusten, zodat de smaken worden vermengd.

Roer af en toe.