Home > Recepten

Wonton in pittige bouillon

Voor het deeg:

175 gr bloem

75 gr boekweitmeel (natuur- of reformwinkel)



Voor de vulling:

200 gr varkensgehakt

150 gr shii-take paddestoelen

1 sjalotje

olie

Japanse sojasaus

mirin of zoete sherry

1 cm verse gember, geraspt

1 teentje knoflook

1 ei

zout, peper

2 blikjes heldere ossestaartsoep

2 bosuitjes



2 eieren

1/2-1 eetlepel water

1/2 theelepel zout
  • Omschrijving recept: Soepen; Dimsum; Deegwaren; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zeef de bloem en boekweit.

Vermeng de eieren met water en zout.

Roer er een paar eetlepels bloem bij, tot een glad, dun 'beslag' ontstaat.

Schenk dit bij de rest van de bloem en meng dit, vanuit het midden 'knedend', tot een glad, glanzend en makkelijk verwerkbaar deeg ontstaat.

Kneed er, als het te droog is, wat koud water bij.

Laat dit, in een vochtige doek verpakt, 1/2 uur rusten.

Rol het deeg met behulp van een uitrolstok of pastamachine in 2 delen uit tot een zo dun mogelijk, nog bewerkbaar deeg.

Snijd hieruit vierkantjes van 5 cm.



Vermeng het gehakt met de fijngehakte paddestoelen en sjalotje, 2 theelepels olie, sojasaus en mirin, de geraspte verse gember, knoflook uit de pers, het ei en wat zout en peper.

Draai hiervan knikkergrote balletjes en leg er één op elk deeglapje.

Neem de deeglapjes naar boven toe samen en draai ze dicht.

Leg de 'tasjes' of 'wonton' in een stoompan en stoom ze in 30 minuten, boven kokend water, gaar of pocheer ze voorzichtig in net kokend water in 15 minuten gaar.

Zeef intussen de ossestaartsoep en breng het vocht met 1 eetlepel mirin of zoete sherry aan de kook.

Snijd het groen van de zomeruitjes in ringen en verdeel het over soepkommen.

Leg in elke kom 5-6 deegtasjes of wonton en verdeel de bouillon erover.

Notities

Bij pasta denken we vooral aan de Italiaanse keuken. Maar ook in bijna alle oosterse keukens is het traditioneel. Denkt u maar aan mie of wonton, zoals de mooie deegtasjes worden genoemd. Door toevoeging van boekweitmeel krijgt het deeg een specifieke smaak. Heerlijk in combinatie met een vulling van shii-take-paddestoelen, zoals in dit gerecht.