Dim sum 1 (Chinese gehaktballetjes) |
|
300 g rundergehakt 50 g ontbijtspek 1 lepel sojasaus 1 lepel medium dry sherry 1 theelepel oestersaus 2 lepels maïzena 1 theelepel vijfkruidenpoeder peper zout 8 loempiavellen |
|
BereidingVermeng 300 gr rundergehakt met 50 gr heel fijn gehakt ontbijtspek, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel medium dry sherry, 1 theelepel oestersaus, 2 eetlepels maïzena, 1 theelepel vijfkruidenpoeder en wat peper en zout en vorm er kleine balletjes van.Snijd ± 8 loempiavellen in vieren en vouw om elk balletje 1/4 vel. Bak de dim sum in een laagje hete olie goudbruin en gaar. NotitiesDim sum is een verzamelnaam voor allemaal kleine Chinese hapjes, die samen een hele maaltijd vormen.Lekker met zoetzure chilisaus. |
Home > Recepten