Home > Recepten

Biefstuk met mango, roergebakken

250 gr biefstuk, aangevroren

1 grote rijpe mango

4 eetlepels olie



Voor de marinade:

1-2 eetlepels rode wijn

1 eetlepel zoete ketjap

1 dessertlepel ma´zena

1 theelepel suiker

mespunt zout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd van het licht aangevroren vlees kleine hapklare stukjes.

Vermeng de ingredienten voor de marinade en leg de stukjes vlees erin.

Laat het afgedekt minstens 20 minuten marineren, of in ieder geval zo lang dat het vlees weer helemaal zacht is.

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakjes. Vang het sap dat tijdens het snijden wegloopt op.

Verhit 4 eetlepels olie in de wok en bak de stukjes vlees al omscheppend snel aan alle kanten bruin. Dit mag niet langer dan 1-2 minuten in beslag nemen, anders wordt het te gaar. Neem het uit de pan.

Laat in het achtergebleven vet de plakjes mango even heet worden, doe de biefstuk en eventueel het mangosap erbij, schep op en serveer direct.

Notities

Tip:

Als u geen verse mango kunt krijgen, gebruik dan mango uit blik en laat de plakjes eerst goed uitlekken. Voeg als alles klaar is, desgewenst nog wat sap toe.