Home > Recepten

Rundvlees met ui-sliertjes, roerbak-

3 uien

500 gr runderfilet

1/2 theelepel zout

2 theelepels suiker

peper

4 theelepels maïzena

2 eetlepels sojasaus

2 eetlepels droge sherry

1/2 blokje kippenbouillon

4 eetlepels olie

2 gehakte stukjes verse gember
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de uien in zeer dunne schijfjes en het vlees in lucifertjes.

Besprenkel met zout, peper, suiker en de helft van de maïzena en wrijf dit in het vlees.

Voeg de sojasaus en de helft van de sherry toe en marineer 15 minuten.

Vermeng de resterende maïzena en het bouillonblokje met 3 eetlepels water en de rest van de sherry.

Verhit de helft van de olie, voeg de uien en gember toe en roerbak op een hoog vuur 3 minuten.

Haal ze uit de pan.

Doe de resterende olie in de pan, verhit die en voeg het vlees met de marinade toe.

Roerbak 1 1/2 minuut.

Doe de uien erbij en roerbak 1 1/2 minuut.

Voeg het maïzenamengsel toe, roerbak 15 seconden en dien onmiddellijk op.