Home > Recepten

Rundvlees met wortels, knapperig

250 gr ossenhaas

100 gr winterwortel

10 gr gember

2 eetlepels olie

2 teentjes knoflook

1 groene Spaanse peper

1/2 lente-ui

80 gr maïzena

1/2 theelepel zout

2 eieren

± 6 dl olie



Smaakgevers:

1 eetlepel sambal oelek

1 eetlepel suiker

1 eetlepel rode azijn uit China

1 eetlepel rijstwijn of sherry

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel olie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak van de maïzena, zout en de eieren een beslag.

Snijd het vlees in lucifer-dunne reepjes.

Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper.

Snijd de Spaanse peper, winterwortel, knoflook, gember en de lente-ui in dunne reepjes.

Vermeng de ingredienten van de smaakgevers.

Verhit 6 dl olie in een wok of frituurpan tot honderdnegentig°Celsius (190°C).

Haal het vlees door het beslag en frituur het in de hete olie tot het knapperig en goudbruin is.

Verwijder het vlees en laat het uitlekken op keukenpapier.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de reepjes knoflook, Spaanse peper en gember enkele seconden.

Voeg de reepjes wortel toe.

Roerbak een minuut.

Voeg de smaakgevers toe.

Voeg het vlees toe en roerbak nogmaals tot het gerecht warm is.

Voeg tenslotte de lente-ui toe.