Home > Recepten

Rundvlees, Mongools

1 kg entrecôte

¾ dl soyasaus

3 eetlepels maïzena

3 eetlepels shao xing (toko)

1 theelepel suiker

1 theelepel sesamolie

1 theelepel chilisaus

2 eetlepels arachide-olie

4 in ringetjes gesneden bosuitjes

1/2 eetlepel arachide-olie

1/2 dl water

2 theelepels zoete bonensaus (toko)

2 theelepels hoisinsaus
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Mongools
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg het vlees even in de vriezer, snijd het dan diagonaal tegendraads in reepjes van 7 x 1/2 cm en zet die apart.

Vermeng in een kom de soyasaus met de maïzena, de shao xing, de suiker, de sesamolie en de chilisaus.

Voeg het vlees toe en schep alles goed door elkaar.

Verhit een wok, schenk er 2 theelepels arachide-olie in en verhit verder tot de olie begint te dampen.

Voeg dan de bosui toe, dek de wok af, zet het vuur laag en laat ze onder af en toe roeren 5-6 minuten smoren.

Neem de uiringen uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Giet 2 eetlepels olie in de wok en laat ook die heet worden tot de damp eraf komt.

Voeg het vleesmengsel toe en roerbak 5 minuten of tot het vlees lichtbruin is.

Neem het vlees met een schuimspaan uit de wok en laat het op keukenpapier uitlekken.

Laat 2 eetlepels van het braadvocht in de wok.

Vermeng het water, de bonensaus en de hoisinsaus, roer goed en doe dit mengsel in de wok.

Breng het aan de kook, voeg de bosui en het vlees toe en roerbak 30 seconden of tot alles door en door warm is.

Dien het gerecht onmiddellijk op.