Home > Recepten

Mie met roodgekookt rundvlees

650 gr dikke rib of runderschenkel

2 Lente-uitjes

15 gr gember

3 teentjes knoflook

1 dl sojasaus

1 liter water

1/2 eetlepel suiker

1 ster anijs

1 stukje kaneelbast

6 Chinese koolbladeren

16 mie-nestjes
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Rundvleesgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de lente-ui, gember en knoflook fijn.

Breng de lente-ui, gember, knoflook, sojasaus, steranijs, water, kaneelbast, suiker en het vlees aan de kook.

Zet het vuur lager en laat het gerecht 2-3 uur sudderen.

Schuim zo af en toe het vocht af.

Kan ook in een snelkookpan, kook het gerecht dan 30 minuten.

Verwijder het vlees, de lente-ui, gember, knoflook, ster-anijs en kaneelbast uit de bouillon.

Snijd het vlees in blokjes en doe het terug in de bouillon.

Snijd de Chinese koolbladeren in stukjes van 3 x 2 cm.

Kook de mie en houd hem warm.

Blancheer de stukjes kool in kokend water enkele seconden.

Giet de kool af en houd hem warm.

Giet 2 dl bouillon in iedere soepkom en voeg daar de kool, mie en het vlees aan toe.

Heet opdienen.