Mie met roodgekookt rundvlees |
|
650 gr dikke rib of runderschenkel 2 Lente-uitjes 15 gr gember 3 teentjes knoflook 1 dl sojasaus 1 liter water 1/2 eetlepel suiker 1 ster anijs 1 stukje kaneelbast 6 Chinese koolbladeren 16 mie-nestjes |
|
BereidingSnijd de lente-ui, gember en knoflook fijn.Breng de lente-ui, gember, knoflook, sojasaus, steranijs, water, kaneelbast, suiker en het vlees aan de kook. Zet het vuur lager en laat het gerecht 2-3 uur sudderen. Schuim zo af en toe het vocht af. Kan ook in een snelkookpan, kook het gerecht dan 30 minuten. Verwijder het vlees, de lente-ui, gember, knoflook, ster-anijs en kaneelbast uit de bouillon. Snijd het vlees in blokjes en doe het terug in de bouillon. Snijd de Chinese koolbladeren in stukjes van 3 x 2 cm. Kook de mie en houd hem warm. Blancheer de stukjes kool in kokend water enkele seconden. Giet de kool af en houd hem warm. Giet 2 dl bouillon in iedere soepkom en voeg daar de kool, mie en het vlees aan toe. Heet opdienen. |
Home > Recepten