Home > Recepten

Kip-taugésalade

175 gr taugé

350-400 gr kippenborstfilets

1 flinke eetlepels lichte sojasaus

2 eetlepels verse gehakte bieslook

1 eetlepel witte azijn

1 dessertlepel suiker

1 eetlepel zoete ketjap

heel klein beetje knoflook uit de knijper

1 eetlepel notenolie

1 theelepel sesamolie

zout, witte peper uit de molen
  • Omschrijving recept: Salades; Kipgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Dompel de taugé even in kokend water en laat hem meteen in een vergiet weer uitlekken en afkoelen.

Verwijder de achtergebleven groene velletjes.

Wrijf het kippenvlees aan alle kanten in met de lichte sojasaus en leg het in een stoommandje boven een pan kokend water.

Laat het goed gaar stomen.

Neem het uit het mandje en laat het eerst afkoelen voor u het in dunne plakken snijdt.

Vermeng de rest van de ingredienten voor de saus en doe er naar smaak zout en peper bij.

Rangschik de plakjes kip op een schaal, leg de taugé in een bergje in het midden en schenk er de saus over.

Notities

Tip: als u er de tijd voor heeft, maak de saus dan een dag van tevoren,

de smaken zullen zich dan beter vermengen.