Home > Recepten

Gong pao-kip

400 gr kipfilet

5 gedroogde Spaanse pepers

50 gr ongezouten pinda's

2 teentjes knoflook

10 gr gember

2 eetlepels olie

± 6 dl olie om dicht te schroeien



Marinade:

1 eetlepel rijstwijn of sherry

1/2 eiwit

zout, peper



Smaakgevers:

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel kippenbouillon of water

1 theelepel suiker

1 theelepel sesamolie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwijder de zeentjes en het vet van de kipfilet.

Snijd de kipfilet in blokjes en marineer ze met de ingredienten van de marinade dertig minuten.

Hak de knoflook en de gember fijn.

Verwijder eventueel de zaadjes uit de Spaanse pepers.

Snijd de Spaanse pepers doormidden.

Vermeng de ingredienten van de smaakgevers.

Schroei het vlees dicht in warme olie tot het van kleur is veranderd. Haal het met een schuimspaan uit de olie en laat het op keukenpapier uitlekken.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok, voeg de knoflook, gember en Spaanse peper toe, roerbak enkele seconden.

Voeg de smaakgevers en de blokjes kipfilet toe.

Roerbak enkele seconden.

Voeg tenslotte de pinda's toe.