Home > Recepten

Kippenvleugeltjes met ham gevuld

7 1/2 dl water

3 niet al te dunne plakjes verse gemberwortel

5 theelepels droge sherry

12 kippenvleugels

350 gr in smalle reepjes gesneden gekookte achterham

12 geraspte worteltjes

1 eetlepel olie

1 fijngehakt sjalotje

3 uitgeperste teentjes knoflook

1/2 theelepel zout

1/2 theelepel suiker

1 theelepel lichte sojasaus

peper

1/2 theelepel sesamolie

250 gr broccoli of een andere voorjaarsgroente

1 theelepel maïzena

1 eetlepel water
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Oosters
  • Aantal Porties: 4
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de 7 1/2 dl water met 1 plakje gemberwortel en 3 theelepels sherry aan de kook.

Leg de kippenvleugels in de vloeistof en kook ze ± 5 minuten.

Laat ze uitlekken en spoel ze af onder koud stromend water.

Houd het kookvocht apart!

Snijd de uiteinden van de kippenvleugels af, verwijder de 2 botjes uit

het midden van de vleugels en vul de ontstane ruimtes met de ham en de geraspte worteltjes.

Leg de vleugels nu op een diep bord.

Verhit de olie in een wok (wadjan) of tefalpan en fruit hierin de rest van de gemberplakjes, de sjalot en de knoflook 1 minuut.

Voeg de rest van de sherry, 1 dl van het kookvocht van de kippenvleugels, het zout, de suiker, de sojasaus, wat peper en de sesamolie toe.

Breng de vloeistof aan de kook en schenk ze over de kippenvleugels.

Stoom ze 20 minuten.

Kook de broccoli enkele minuten, laat hem uitlekken, leg hem op een schaal en houd hem warm.

Verhit de rest van het kookvocht.

Maak de maïzena aan met 1 eetlepel water en bind hiermee de vloeistof.

Laat alles 2 minuten zachtjes doorkoken en maak de saus op smaak met wat zout en peper.

Leg de gevulde kippenvleugels op de verwarmde schaal bij de groenten, schenk de saus over het gerecht en serveer het onmiddellijk.

Notities

(N.B. Lichte sojasaus niet verwarren met ketjap. Te koop in toko's).