Mangokip, Chinees |
|
400 gr kipfilet in reepjes zout 2 gedroogde Spaanse pepers in stukjes (zaadjes eruit) 2 eetlepels maïzena + 2 theelepels 3 eetlepels sojasaus 2 eetlepels sesamolie 1 teentje knoflook 1 1/2 eetlepel gembersiroop 1 mango (± 350 gr), geschild, in blokjes 6 bosuitjes in ringen 2 savooiekoolbladeren |
|
BereidingMeng de kip met zout, de pepers en 2 eetlepels maïzena.Doe er 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en de uitgeperste knoflook bij. Roer 2 theelepels maïzena, de rest van de sojasaus, de gembersiroop en 1 dl water tot een glad sausje. Roerbak in een wok in de rest van olie de reepjes kip tot ze verkleuren. Voeg de mango toe en laat ± 3 minuten zacht bakken. Doe het sausje erbij en laat het al roerende indikken. Voeg de bosui toe en roerbak ± 1 minuut. Verdeel het kipmengsel over de koolbladeren. |
Home > Recepten