Home > Recepten

Mangokip, Chinees

400 gr kipfilet in reepjes

zout

2 gedroogde Spaanse pepers in stukjes (zaadjes eruit)

2 eetlepels maïzena + 2 theelepels

3 eetlepels sojasaus

2 eetlepels sesamolie

1 teentje knoflook

1 1/2 eetlepel gembersiroop

1 mango (± 350 gr), geschild, in blokjes

6 bosuitjes in ringen

2 savooiekoolbladeren
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng de kip met zout, de pepers en 2 eetlepels maïzena.

Doe er 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en de uitgeperste knoflook bij.

Roer 2 theelepels maïzena, de rest van de sojasaus, de gembersiroop en 1 dl water tot een glad sausje.

Roerbak in een wok in de rest van olie de reepjes kip tot ze verkleuren.

Voeg de mango toe en laat ± 3 minuten zacht bakken.

Doe het sausje erbij en laat het al roerende indikken.

Voeg de bosui toe en roerbak ± 1 minuut.

Verdeel het kipmengsel over de koolbladeren.