Bow Luo Gai (Chinese Kip met Ananas) |
|
500 gr kip 1 steel selderij 1 blik ananas van 240 gr 1 1/2 dl water 1/2 eetlepel ketchup 1 eetlepel rijstazijn 1 1/4 eetlepel suiker snufje zout 1 theelepel maïzena 2 theelepels koud water 1/2 liter frituurolie Voor de marinade: 1/2 theelepel zout 1/2 theelepel suiker 1 theelepel dunne sojasaus snufje peper 1 dun schijfje gehakte verse gember Voor het beslag: 1 groot ei 1 eetlepel water 2 1/2 eetlepel bloem 3 eetlepels maïzena |
|
BereidingHaal het vel van de kip en snijd hem in blokjes van 3 cm.Besprenkel de kip met de ingredienten van de marinade en meng goed. Laat 1/2 uur marineren. Snijd de selderij in een juliënne. Giet de ananas af, bewaar het sap. Maak het beslag door de desbetreffende ingredienten goed te mengen. Verhit de olie tot 175°C. Doop de kip in het beslag en frituur hem in de hete olie ± 10 minuten. Laat de kip uitlekken. Doe het ananassap, het water, de ketchup, azijn, suiker en een snufje zout in een wok een breng aan de kook. Voeg de selderij, kip en ananas toe en roerbak 1 minuut op een hoog vuur. Meng de maïzena met koud water en voeg dit toe. Roerbak nog 1 minuut en dien op met rijst. |
Home > Recepten