Kip met wolkenoren 2, gestoomd |
|
750 gr kippenborstfilets 50 gr boomoren, geweekt, 5 minuten in licht gezouten water gekookt, uitgelekt en in repen gesneden 1 cm geschilde en flinterdun gesneden gemberwortel 4-5 schoongemaakte en in schuine stukjes gesneden lente-uitjes 2 eetlepels water of bouillon Voor de kruiden: 1 eetlepel lichte sojasaus 2 theelepels bruine suiker zout 1 eetlepel maïzena 2 eetlepels olie mespunt ve-tsin zwarte peper uit de molen of cayennepeper |
|
BereidingSnijd van het kippenvlees kleine, niet te dikke stukjes.Vermeng de ingredienten die bij de kruiden staan aangegeven en wentel de stukjes kip er goed door. Dek af en laat 15 minuten op een koele plaats intrekken. Breng in een grote pan water aan de kook en plaats er een rooster in waarop een diepe schaal kan staan. Doe de stukjes kip in de schaal, strooi er de reepjes boomoren, de gember en de lente-uitjes over en schenk er de bouillon of het water bij. Zet de schaal op het rooster, dek af en laat de kip in 15-20 minuten in een gesloten pan gaar worden. Kijk wel tussendoor even of water moet worden bijgevoegd. BenodigdhedenStomer |
Home > Recepten