Home > Recepten

Kip met paddestoelen en bamboescheuten

350 gr kippenbouten

1 eetlepel gembersap

5 theelepels droge sherry

1 eetlepel maïzena

50 gr gedroogde Chinese paddestoelen

wat olie voor het marineren plus 2 eetlepels olie

zout en peper

1 theelepel suiker

1 blik bamboescheuten van ± 225 gr

3 fijngehakte niet al te dunne plakjes verse gemberwortel

3 fijngehakte sjalotjes

4 uitgeperste teentjes knoflook

1 theelepel oestersaus

1/2 theelepel donkere sojasaus

enkele druppeltjes sesamolie

2 grof gehakte lente-uitjes
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de kippenbouten in stukjes en marineer deze 30 minuten in het gembersap, 1 eetlepel van de sherry en de maïzena.

Was de paddestoelen en week ze 1 uur in zoveel kokend water dat ze net onder staan.

Verwijder daarna de steeltjes van de paddestoelen en knijp de hoedjes uit, zodat het teveel aan water wordt verwijderd.

Houd het weekwater van de paddestoelen apart.

Marineer de paddestoelen 10 minuten in wat olie, wat zout en een mespuntje van de suiker.

Stoom daarna de paddestoelen 12 minuten boven kokend water.

Snijd de bamboescheuten in stukjes.

Verhit 2 eetlepels olie in een hittebestendige pot en fruit hierin de gember, de sjalotjes en de knoflook 1 minuut.

Voeg de stukjes kip toe en bak deze 2 minuten.

Voeg de paddestoelen, de bamboescheuten, de rest van de sherry, het weekwater van de paddestoelen, de oestersaus, de donkere sojasaus, sesamolie en wat zout en peper toe.

Breng het geheel aan de kook, leg een deksel op de pot en laat alles 10 minuten zachtjes koken.

Bestrooi het gerecht met de grof gehakte lente-uitjes en serveer het zo warm mogelijk.